Meer vlinders, vogels en bijen in de tuin met juiste planten

Meer vlinders, vogels en bijen in de tuin met juiste planten

Een tuin gaat pas echt leven als er naast bloemen en planten ook vlinders en andere dieren te vinden zijn. Het planten van de juiste bloemen en planten maakt elke tuin aantrekkelijker voor vlinders, vogels en nuttige insecten waaronder bijen.

Planten voor het aantrekken van vlinders in de tuin

Een natuurlijke en gevarieerde beplanting waarbij hoge en lage planten elkaar afwisselen zal voor meer vlinders in de tuin aantrekken zorgen. Enkele vaste planten en heesters die bijzonder aantrekkelijk zijn voor vlinders: Echinacea purperea, Phlox, Lavendel, Aster, Ligustrum, Lonicera en Berberis.

Planten voor het aantrekken van vogels

Vogels hebben zowel voedsel als een plek om te schuilen nodig. Door voor een mix van heesters en de juiste fruitbomen te kiezen kunnen meer vogels naar de tuin gelokt worden. Enkele heesters en fruitbomen die voor vogels aantrekkelijk zijn: vlier, laurier, sierkwee, lijsterbes, moerbeiboom en gele kornoelje.

Meer bijen in de tuin

Het is onomstotelijk bewezen dat bijen niet alleen nuttig zijn, maar dat door toedoen van de mensheid de bijenpopulatie afneemt. Met de volgende bloeiende vaste planten, heesters en bomen wordt de tuin aantrekkelijker voor bijen: kogeldistel, Salvia (diverse varianten), struikheide, pluimhortensia, wilde wingerd, honingsboom, gouden regen en lampionboom.

Voor get spotten van vlinders kan je natuurlijk ook altijd een bezoekje brengen aan de Orchideeënhoeve.

Bedrijfsfilm Orchideeën Hoeve 2013 from De Orchideeën Hoeve on Vimeo.